Totul despre Paris Haute Couture Fashion Week

Paris Haute Couture Fashion Week

Paris Haute Couture Fashion Week este acea perioadă magică a anului când moda se întâlnește cu fantezia, când designerii scot la defilat cele mai originale creații.  Valentino, Fendi, Jean Paul Gaultier, Chanel sau Elie Saab? Grea alegere pentru cele cărora le sunt destinate aceste colecții.

Într-o lume în care, mai nou, designerii se întreabă ce ar purta Meghan Markle, casa Valentino a țesut o frumoasă poveste cu zei și zeițe, inspirată din mitologia greacă, materializată printr-o colecție extravagantă, a căror rochii de seară ravisante au fost construite meticulos, aproape complicat, cu perle, paiete, starturi de danteluri sau volane. O colecție care nu te vrea sexi sau slabă, ci doar frumos îmbrăcată.

În contextul în care industria modei merge într-o direcție friendly în ceea ce privește grija față de animale, mari case de modă precum Gucci, Versace sau Michael Kors, și-au asumat deja, public, că renunță la blana naturală.  Fendi nu s-a aliniat încă, dar cu siguranță nu este o simplă coincidență faptul că a optat pentru reinterpretarea anumitor materiale astfel încât ele să pară că sunt făcute din blană. O colecție multicoloră, cu fâșii late de șifon legate foarte strâns sau paiete cusute dens, toate având același scop – de a substitui blana naturală, imitând-o cumva. Blănurile naturale nu au lipsit cu desăvârșire din colecție, dar proporția a fost neșteptat de mică față de tradiția casei de modă.

O colecție nonconformistă, dar cuminte totuși, a designerului Jean Paul Gaultier, o defilare cu aromă de tutun, mesajul “Smoking or Not Smoking” fiind proiectat în permanență pe ecran. O colecție care aduce în prim-plan ideea fascinantă a hainelor croite pe măsură și versatilitatea acestora atunci când vine vorba de purtarea lor de către ambele sexe. Hainele din plastic cu mesaje precum “Free the nipple”, nu au făcut decât să confirme spiritul rebel și orginal al designerului.

Despre colecția Chanel pot spune doar că a fost un tribut adus Parisului anilor ‘50 de către Karl Lagerfeld. Materialele și nuanțele folosite în colecție te trimit și ele cu gândul la arhitectura orașului care l-a adoptat pe Lagerfeld în anii ‘50, un oraș în culori cenușii, încă afectat de război.

Fustele lungi, zecii de metri de sifon puși în scenă, bluzele și sacourile cu umeri sculptați, toate pentru o declarație de high-fashion, marca Chanel.

 

Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week Paris Haute Couture Fashion Week

Photo courtesy: Vogue Magazine
More from Alexandra Olteanu
Astăzi vorbim despre Fashion FANatic
Despre şansă aş putea să vă vorbesc în multe caractere, dar am...
Read More