Rochie spectaculoasă pentru Bjork, creată de Lana Dumitru și Vlad Tenu

Spectaculoasa rochie purtată de celebra artistă Bjork, în cadru Eden Project (Marea Britanie), a purtat semnătura a doi creatori de modă români: Lana Dumitru și Vlad Tenu, proiectul numindu-se Foraeva.

Duo-ul de designeri vizionari format din Lana și Vlad reinterpretează tradiția pentru următoarea eră spațială, cu o rochie hibrid în care arta întâlnește tehnologia. Viitorul modei este transparent precum cristalul”, este descrierea de pe site-ul dedicat proiectului Foraeva.

Lana Dumitru este un designer ale cărei creații explorează cultura românească. Ea și-a terminat recent doctoratul în Arte digitale și modă. Lana își concepe toate modelele și vizualurile și transformă materialele în piese conceptuale prin intermediul imprimeurilor digitale și a tăieturilor cu laser. Este, de asemenea, primul designer român care a colaborat cu Puma, pentru o jachetă personalizată numită T7 Etno Shake Puma by Lana.

Vlad Tenu este un arhitect român stabilit în Londra, iar munca sa este inspirată de procesele naturale și combină arta și știința (inclusiv tehnici de programare), având ca rezultat obiecte sculpturale ce își găsesc locul în felurite domenii, de la bijuterie și modă la design de produs și arhitectură. Vlad a câștigat numeroase premii și a colaborat de-a lungul carierei sale cu CLON8 sau Del Rio London (în zona modei) sau cu Surface Architects, Urban Systems sau AHMM.

bjork

Despre rochia Foraeva purtată de Bjork, putem să vă spunem că aceasta este inspirată de modelul popular al unui covor tradițional românesc, construit digital cu ajutorul a 25.000 de cristale Swarovski. Realizarea rochiei a fost posibilă prin intermediul unor simulări 3D, cu metode de design algoritmice. Astfel, Foraeva este mai mult decât o rochie, un obiect unic care vorbește despre identitate și tradiție, lucruri care nu se pierd, ci se transformă și evoluează în moduri nebănuite, cu ajutorul tehnologiei și al emoțiilor. Proiectul are în centru o figură feminină, Aeva, care vine din viitor pentru a inspira oamenii să redescopere valori esențiale. “Ea este vechea Eva și viitoarea Eva, purtând tradiția ca pe cel mai fashionable lucru din galaxie.

 

 

Written By
More from Fashion PR
Kylie Jenner (20 de ani) va deveni cea mai tânără miliardară din istorie
Kylie Jenner, în vârstă de 20 de ani, deţinătoarea gameei de produse...
Read More
0 replies on “Rochie spectaculoasă pentru Bjork, creată de Lana Dumitru și Vlad Tenu”