Prințul Charles: Sunt genul de persoană care își repară pantofii în loc să îi arunce

Charles

Prințul Charles a dat un interviu revistei Vogue pentru a atrage atenția asupra modului în care industria modei afectează mediul.

Prințul Charles i-a acordat un interviu redactorului-șef al ediției britanice a revistei Vogue, în care a vorbit despre modurile în care trebuie să evolueze industria modei, dar și obiceiurile noastre de consum. Întrebat de unde are un simț al stilului, Prințul Charles a răspuns modest: „mă bucur foarte tare că spui că am un simț al stilului. Sunt atent la detalii și la combinațiile cromatice.”

Sunt genul de persoană care își repară pantofii – sau alt obiect vestimentar -, în loc să-i arunce”, a mai spus Prințul Charles. „Când eram copil, obișnuiam să ne ducem pantofii la cizmar în Scoția și să privim cu fascinație cum înlocuia talpa.

Interviul acordat de Prințul Charles vine din încercarea acestuia de a încuraja oamenii să fie mult mai responsabili când vine vorba de hainele pe care le cumpără și să promoveze bune practici în industria textilă.

Prințul Charles a mai dat ca exemplu sectorul de modă sustenabilă, care vine ca o alternativă la obiceiul companiilor mari de a distruge hainele care nu se vând. Acesta a spus că acum 30 de ani, furnizorilor regali li s-a impus ca bunurile produse să respecte niște norme ecologice pentru a-și păstra statutul, iar Casa Regală a rămas fermă asupra acestor cerințe în pofida nemulțumirilor.

Producerea de haine s-a dublat în ultimii 15 ani, mai ales din cauza așa-numitelor branduri de fast-fashion care creează replici ieftine ale hainelor prezentate de marii designeri pe catwalk. Acestea au un impact negativ extrem de mare asupra mediului, fără a vorbi și despre exploatarea muncitorilor din multe fabrici.

More from Cristina Constantin
Cum arată fundul lui J.Lo, fără Photoshop
Jennifer Lopez este într-o formă fizică incredibilă. Deși a împlinit 51 de...
Read More