Petale de Vis, sau arta de a face buchete din flori

Petale-de-vis

Clipele petrecute în cadrul evenimentelor trebuie să fie memorabile. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, un rol foarte important îl au și aranjamentele florale.

Anul acesta ultravioletul nu este singura nuanță pe care o recomandă specialiștii. Se poate opta, în continuare, pentru alb, argintiu, liliac, violet sau roz pal. Sunt în trend și culorile mai intense, cum ar fi navy-blue, fuchsia, turcoaz, roşu și chiar nonculoarea negru, dar acestea sunt nuanțe care se pretează în orice context “social-floristic”.

Atunci când se decide cum ar trebui să arate buchetele și toate aranjamentele florale, dacă vorbim strict de o nuanță, trebuie să se țină cont de întregul concept, de la ținute până la locație și tema evenimentului.

Despre trenduri, culori, aranjamente, și alte detalii ale acestei arte, ne vorbește Loredana Dragnea, designer florist cu  experiență de peste 10 ani în domeniu și fondator al atelierului de design floral Petale de Vis:

Loredana Dragnea

“Nu se mai merge pe buchete mici, dintr-un singur tip de floare, se adaugă dantelă, funde, perle sau cam tot ceea ce consideră creativitatea fiecăruia că s-ar încadra într-un buchet care ar da bine în mâna unei mirese fericite.

Asta nu înseamnă că celelalte culori vor fi date la o parte, sunt femei care iși doresc un aspect mai lemnos, care să presupună multă verdeață, verdele fiind ales ca și culoare de bază în tematica nunții și, pentru că am ajuns la partea asta, vreau să mai adaug că au fost apreciate florile care atârnă în cascadă, dar și plantele suculente, aşezate în suporturi de sticlă, ce pot da un aer foarte sofisticat.

Însă, punând accentul pe culori, ei bine, ultravioletul este alegerea pentru anul acesta, o nuanță care poate da frau liber imaginației oricărui designer florist, cu atât mai mult mie, o pasionată a acestei culori, nu doar așezată pe petale de flori, ci pretutindeni în viața mea.

Cu alte cuvinte, stilul este dat de fiecare în parte, în funcție de alegerile pe care le face. Și, pentru ca am ajuns la acest aspect, vă pot spune că, în acest sezon, doamnele au ales, cu precădere, liliacul, glicina, lavanda, lalelele, irişii, trandafirii, orhideele, hortensiile ori lisianthus, în ton cu nuanța anului“.

Ca o concluzie finală, anul 2018 în materie de design floral este unul al deschiderilor spre nou, spre culori vibrante și vesele, dar și al dorințelor de bej blând.

Petale-de-Vis Petale-de-Vis Petale-de-Vis

 

Petale de Vis este atelierul de design floral care crează povestea magică din spatele aranjamentului floral prin buchete și aranjamente speciale, și care oferă servicii de decorări florale, dedicate atât evenimentelor cât și companiilor.

Written By
More from Fashion PR
Astăzi începe Grand Baz’Art
Ajuns la cea de-a 10-a ediție, festivalul internațional de artă marginală și-a...
Read More