PANTONE – Culorile anului 2017

Culorile anului 2017

Institutul Pantone Color a lansat lista cu primele zece culori pentru primăvara anului 2017, pentru a coincide cu săptămânile de modă din întreaga lume. Sunt nuanțele care vor domina întregul sezon cald. În acest an, lista este incontestabil supusă, oferind o mulțime de tonuri discrete, pământii, inclusiv nuanțe de galben și maro, cu pete de culori primare, cum sunt albastru intens (Lapis) și galben Primrose.

Predicțiile lor sunt de obicei destul de exacte. 2017 va fi anul verde, a naturii și sănătății. De la tendințele modei la design interior, totul este influențat de previziunile Pantone: una dintre culorile anului 2016 a fost roz cuarț, această nuanță fiind văzută peste tot; de la mobila la pantofi și clădiri.

Primele 10 culori alese de Institutul Pantone Color pentru primăvara anului 2017 sunt:

Pantone Kale

 • Kale
  După cum a fost spus, anul 2017 este al naturii. Această nuanță de verde (kale) se regăsește printre tendințele de culoare primăvara viitoare. Este perfectă pentru orice articol vestimentar, dar mai ales pentru îmbrăcăminte exterioară. Printre designerii care au folosit nuanța kale în colecțiile primăvară/vară 2017 s-au numărat: Versus Versace, Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton și Balmain.

Pantone Hazelnut

 • Alună (Hazelnut)
  O altă nuanță aleasă de Pantone pentru primăvara anului 2017 este alună, un ton mai deschis de maro, cald, care denotă eleganță. În plus, este nuanța perfectă, care poate fi purtată pe parcursul întregului an 2017.

Pantone Pink Yarrow

 • Roz Yarrow
  Roz este una dintre culorile care au început să fie mai des văzute în colecțiile marilor designeri. Rozul Yarrow este o nuanță de roz feminină, îndrăzneață, care nu trebuie să lipsească din garderoba ta în primăvara anului viitor.

Pantone Greenery

 • Verdeață (Greenery)  
  O altă nuanța a verdelui aleasă de Pantone pentru primăvara anului 2017 este verdeață (culoarea frunzei), care, în conformitate cu Institutul Pantone Color, este necesară și trebuie să se regăsească în garderobă, deoarece omul simte nevoia de-a explora, reinventa.

Pantone Pale Dogwood

 • Roz Pale Dogwood  
  Această nuanță de roz neutru a fost prezentată în cadrul colecțiilor marilor designeri la săptămâna de modă de la New York, Londra, Milano și Paris. Pentru că este o nuanță liniștită, ea nu trebuie să lipsească din garderoba ta anul viitor.

Pantone Island Paradise

 •  Albastru paradis (Island Paradise)  
  Albastru este una dintre culorile nelipsite, pe care toată lumea iubește s-o poarte. Această nuanță revigorantă creează iluzia de apă și a fost inclusă în colecțiile marilor designeri. Emilio Pucci, Christian Sirino, Barbara Bui, sunt câțiva dintre cei care au ales s-o includă.

Pantone Flame

 • Portocaliu (Flame)
  O altă nuanță aleasă de Institutul Pantone Color pentru primăvara anului 2017 este flame, o nuanță între roșu și portocaliu. Pentru că este viu colorată, aduce odată cu ea multă dragoste, pasiune și fericire.

Pantone Lapis Blue

 • Albastru intens (Lapis Blue)
  Dacă te-ai săturat de bleumarin, pentru că l-ai văzut peste tot în acest an, atunci, în primăvara anului 2017 alege albastru intens, care este o nuanță naturală, considerată un simbol al regalității și foarte puternică.

pantone Primrose Yellow

 • Galben Primrose (Primrose Yellow)
  Pantone spune că această nuanță de galben se va afla pe primul loc în topul culorilor preferate anul viitor. Tendințele de culoare galben primrose vor fi văzute la rochiile de seară, fuste sau bluze.

Pantone Niagara

 • Denim Niagara
  Culoarea care nu va lipsi primăvara anului 2017 din garderoba nimănui este, albastru Niagara. Este una dintre cele mai versatile, care poate fi combinată cu aproape orice altă nuanță, fiind relaxantă, liniștitoare, și cea care va atrage multe priviri.
Written By
More from Fashion PR
Living Coral – culoarea anului 2019
Coraiul cu irizaţii aurii – Living Coral – a fost desemnată culoarea...
Read More