I’MPERFECT, by Denisa Ionescu. Sau nașterea unui brand dintr-o dramă

Denisa Ionescu, I’MPERFECT

În spatele fiecărui brand se află o poveste. Aceasta este uneori frumoasă, alteori hazlie și rareori tristă. Povestea brandului de lenjerie intimă I’MPERFECT, deținut de frumoasa Denisa Ionescu, este, însă, cu adevărat dramatică. Și începe așa: “Totul a început în urmă cu 4 ani, cu o decizie greșită care a fost cât pe ce să mă coste viața”…

O poveste tulburătoare trăită de o fată frumoasă, care a vrut să arate perfect:

Ca orice fată la 18 ani, îmi doream ca sânii mei să arate “perfecți”, drept pentru care am ales un doctor recomandat, cu care am făcut prima intervenție de mărire, ce a dat primele semne de nereușită după 6 luni. A urmat de urgență o altă operație, însă nu a rezolvat problemele medicale apărute.

Complicațiile nu au întârziat să apară, acestea dezvoltând alte suferințe secundare și o stare psihică fragilă.

A urmat o perioadă haotică, în care am încercat să găsesc soluții la foarte mulți medici cunoscuți, nopți nedormite datorită durerilor insuportabile, frustrare, complexe, anxietate, atacuri de panică. După investigațiile la diferiți medici esteticieni, au urmat consultații la medicii psihiatri și doze duble de antidepresive pentru a trece mai ușor peste perioada dificilă.

Denisa Ionescu
Denisa Ionescu

Medicii esteticieni nu se încumetau să garanteze o rezolvare, în afara unor proceduri extreme, care presupuneau extirparea sânului.
E o decizie insuportabil de auzit pentru o fată la 20 de ani, decizie rezultată nu dintr-o boală sau un accident, ci dintr-un moft de a atinge perfecțiunea.

Ca o alinare, am fost sfătuită să mă obișnuiesc cu durerile și să las lucrurile să evolueze o perioada, poate există o schimbare în bine.

După un an foarte, foarte greu, am decis să merg la operație și să îmi mutilez cu bună știință corpul pe care îl supusesem atâtor chinuri, din dorința mea de a-l face “perfect”.

Am acceptat condiția pentru că am înțeles că cel mai important era să fiu sănătoasă.

În sala de operație au intrat 5 medici printre care și un foarte bun profesor care mi-a promis că vor face totul să nu îmi extirpe sânii, că vor încerca o reconstrucție, să salveze cât mai mult din formă sânilor. După operație, încă la terapie intensivă, corpul meu a reacționat cum nimeni nu s-ar fi așteptat și a trebuit să fiu re-operată de urgență.

Restul îl știu din povestirile lor. Eu îmi amintesc doar cum în visul anesteziei, bunicul, Dumnezeu să-l ierte, încerca să mă ducă cu el spre o lumină foarte puternică.

Când am deschis ochii și m-am întâlnit cu privirea mamei, sfâșiată psihic de suferința pe care i-am provocat-o, epuizată de joaca mea între viață și moarte. Bandajată total, fără să am nici cea mai mică idee despre despre cum arăt, ce s-a întâmplat, cât de mutilată sunt sau nu, amețită de la anestezic, am înțeles cu greu povestea mamei, a cărei coerentă era înecată de plâns. Am înțeles că am fost aproape să nu mai deschid ochii vreodată …

Fără să reflectez prea mult, gândul că am trăit într-o dorință continuă spre perfecțiune m-a scuturat profund. Am realizat cât de greșită a fost goana mea pentru lucruri lumești, cu o aviditate și o grabă de neînțeles, pentru iluzii temporare, veșnic nemulțumită cu ceea ce aveam, în căutare de mai mult și mai mult… Pentru că voiam să fie totul PERFECT.

Astăzi, am norocul să-mi privesc în oglindă sânii naturali, sub care visul urat a lăsat două cicatrici perfecte a căror asimetrie și urâțenie perfectă astăzi o iubesc.

I’MPERFECT este rezultatul acestui chin al unei fete de 18-20 ani și transpunerea frumoasă a ceea ce înseamnă o femeie naturală, așa cum este ea. Știu sigur acum că I’MPERFECT it’s perfect.

Denisa Ionescu

Precum pasărea Phoenix, Denisa s-a ridicat din propria-i cenușă și a creat brandul de lenjerie intimă Denisa Ionescu, I’MPERFECT. De ce I’MPERFECT?  “Pentru că I’MPERFECT va da curaj femeilor să spună că sunt PERFECTE în pielea lor, indiferent de kg în plus sau în minus, indiferent de cicatrici, vergeturi, sau orice altă imperfecțiune pe care noi o vedem! Și imi doresc ca lecția, care mie mi-a lasat cicatrici adânci și la propriu și la figurat să ajungă la oricine are indoieli. Nu spun stop operațiilor estetice! Spun stop exagerării, stop complexelor, sacrificiilor care pun viața în pericol și nu în ultimul rând vreau să vă rog înainte de a lua o decizie similară cu a mea, să ascultați și să luați în calcul și această poveste. Lenjeria intimă pe care o creez cu mare emoție în suflet va fi un produs al calitătii și comfortului, care are scopul principal să ne facă să ne simțim perfecte, așa cum suntem. După toată aceasta experiență, mă simt mai perfectă ca niciodată, chiar dacă sânii mei încă suferă și nu vor mai arată niciodată precum mi-am imaginat când aveam 18 ani… I’MPERFECT it’s perfect!” a declarat Denisa Ionescu în exclusivitate pentru FashionPR.

 

 

 

 

More from Cristina Constantin
5 sfaturi pentru o carieră în modă
O carieră în industria modei poate părea greu de atins, deoarece ai...
Read More