H&M – stoc de 4,3 miliarde dolari, haine nevândute

fashionstock

Negustoria cu haine destinate consumului de masă – așa numita fast-fashion sau moda rapidă – prin magazine fizice devine din ce în ce mai complicată dacă nu ține cont sau nu se adaptează rapid la tendințele de utilizare a internetului.

Acționarii H&M și-au dat seama de acest lucru după ce au aflat din ultimul raport trimestial cum au crescut stocurile de haine rămase nevândute în rețeaua de peste 4000 de magazine fizice pe care le deține retailer-ul suedez.

One man’s trash is another man’s treasure” sau, mai pe românește, Resturile unuia pot fi comoara altuia. Cam așa ar putea fi privit stocul nevândut de fuste, rochii și accesorii de la H&M care, potrivit ultimului raport s-ar apropia de echivalentul a 4,3 miliarde de dolari.

Dinspre online, vine ultra-fast-fashion de la concurenți precum Asos sau Boohoo.com sau Missguided după cum constată un raport din industrie care remarcă viteza cu care noi jucători cu ambiții digitale aduc în magazine produsele trendy: o săptămână sau două, de la design la vânzare, ceea ce înseamnă o versatilitate din ce în ce mai mare în lanțul de producție.

Este, așadar, cât se poate de clar că vor rezista negustorii de modă care vor da maselor de consumatori nu doar chestii noi ci, chestii mereu noi, pe care le vor aproape instantaneu.

Gigantul suedez H&M a început deja să realizeze că, în lumea consumatorilor millenials, chiar și cu peste 4000 de magazine e greu să te bați cu sute de milioane de telefoane mobile.

Retaileri digitali de îmbrăcăminte ultra-fast potrivesc și ajustează rapid inventarul de produse cu modificările de cerere controlând în același timp, foarte strict, echilibrul dintre stocuri și prețuri. Pornesc inițial, cu design-ul, de la loturi mici, testează cererea și dacă produsele au succes scalează rapid volumul de producție.

 

Written By
More from Fashion PR
Târgul Mărţişorului îşi deschide porţile la Muzeul Ţăranului Român
Un Târg al Mărţişorului va avea loc în perioada 27 februarie –...
Read More