Driade, cea mai nouă colecție a Mariei Lafuente

Maria Lafuente DRIADE

Designerul spaniol María Lafuente, devenită în ultimul timp o prezență obișnuită pe podiumul Romanian Fashion Philosophy, a expus publicului, pe 12 Iulie, în cadrul Madrid es Moda, ultima sa colecție primăvară – vară 2019, intitulată “DRÍADE”.

Interesant este că întreaga sa colecție a fost lucrată de femei transexuale din orașul spaniol Melilla care suferă de excluziunea socială. Pentru a da vizibilitate femeii transsexuale, designerul a urcat pe podium, alături de manechine, aceste croitorese transexuale.

Natura și mitologia sunt din nou prezente în ideea colecției Mariei Lafuente, prin intermediul Driadelor (n.r. – Driadele sau Dryades sunt nimfe ale copacilor în mitologia greacă. Sunt considerate ființe foarte timide, cu excepția momentelor petrecute lângă Artemis, care era cunoscută ca prietenă a celor mai multe nimfe). Defilarea a avut loc pe 12 Iulie, în cadrul evenimentului “Madrid es Moda” (n.r. – Madrid este Moda).

Materialul folosit în realizarea colecției se numește Tencel și este o țesătură cu un aspect unic de fibre de celuloză care reduce dezvoltarea bacteriilor, nu lasă niciun reziduu de umiditate pe piele, nu are niciun adaos de substanţe chimice și nu irită pielea. Țesătura Tencel poate fi aproape complet descompusă în sol, fără a polua, fiind 100% ecologică.

Stofele colecției au fost colorate din pensulă de către pictorul Cesar Barrio, puterea materială și subtilitatea organică adunându-se pentru a crea piese-model, cu caracter răsunător.

O colecție cu adevărat impresionantă.

More from Cristina Constantin
5 produse cosmetice de nelipsit din trusa de machiaj
Gama de produse cosmetice disponibilă pe piață este extrem de variată. Găsim...
Read More