Ce se va întâmpla cu brandul Roberto Cavalli?

Brand Roberto Cavalli

Gian Giacomo Ferraris, CEO al companiei Roberto Cavalli, a anunțat că brandul va fi supus unei remodelări radicale. Întregul set de birouri şi ateliere cu sediul curent în Milano va fi închis şi mutat în Florenţa. Producția și logistica vor fi reorganizate și raționalizate, compania va închide, reloca şi/sau vinde magazine din cadrul rețelei sale de retail, iar dintre cele 672 de posturi existente în cadrul companiei, 200 vor fi eliminate.


Industria modei este într-un punct solicitant, în care dorințele consumatorilor se schimbă, la fel că şi dinamica fundamentală a industriei”, explică Ferraris pentru BusinessOfFashion.com. Roberto Cavalli se alătură numărului crescând de case de modă care sesizează dorințele şi nevoile în transformare ale consumatorilor. Începând din acest sezon, în cadrul Săptămânilor Modei, o serie de branduri au adoptat un model de business revoluționar, ce permite publicului să achiziționeze piesele de pe podium imediat după ce au fost prezentate, spre deosebire de modelul clasic în care piesele intră în producţie după defilări şi sunt disponibile abia după aproximativ șase luni.

În acest mediu, numai brandurile iconice cu un model coerent de business şi o organizare eficientă pot supraviețui”, este de părere Giacomo Ferraris – CEO Roberto Cavalli.

După o examinare a companiei, sunt de părere că brandul Cavalli deţine tot ceea este necesar pentru a fi un business de succes, Însă realitatea este că costurile unei companii trebuie să fie echilibrate faţă de profit, şi aceasta este misiunea la care trebuie să ne îmbarcăm acum.” Gian Giacomo Ferraris a fost numit CEO al casei Roberto Cavalli în luna iulie a acestui an, însă înainte de aceasta, a îndeplinit acelaşi rol în cadrul companiei Versace, unde a demarat (și implementat cu succes) o strategie de revitalizare a brandului, care, la fel ca şi Roberto Cavalli, a fost până de curând un business controlat de familia fondatoare.
În aprilie 2015, fondul de investiţii private Clessidra a preluat Roberto Cavalli, având acţiuni majoritare în cadrul acesteia, iar Ferraris a fost adus în cadrul companiei ca parte a strategiei de revitalizare.
Predicţia lui Ferraris este că Roberto Cavalli se va întoarce la a fi un business profitabil până în anul 2018.

Written By
More from Fashion PR
Finesse Influence – noua colecție PULSE
PULSE Studio lansează noua colecție, „Finesse Influence”, și te provoacă să îți...
Read More