Atelierul de Pânză și-a desemnat câștigătorii

Atelierul de panza

În luna octombrie, Atelierul de Pânză a lansat Re-Creația, un nou proiect destinat sectorului creativ, finanțat de Ministerul Culturii. Aproape 130 designeri și artiști s-au înscris la concursul de idei și desene, propunând modalități creative de încurajare a consumului sustenabil și atitudinii responsabile față de mediu. De la ilustrații și design grafic pentru sacoșe de pânză la sugestii de utilizare a deșeurilor textile în obiecte de design, aplicațiile s-au evidențiat prin originalitate și inovație.

Juriul a fost format din Andreea Zaharescu (Upside Down), Teodora Migdalovici (Alternative School for Creative Thinking), Rodica Șerban (Maistru Atelierul de Panza), Bogdan Moga (designer și art director) și Andrei Bucurenci (designer si art director Creionetica).

În urma jurizării, au fost desemnați următorii câștigători în cadrul celor două secțiuni tematice ale concursului:

  • Ilustrație: Daria Stoian – “Am râs”, Ioana Oltean – “AȘE DA pentru viitor”, Laura Munteanu – “Together”, Raluca Enea – “Un’te duci tu codrule?” si Mirona Tartan – “Învierea naturii”
  • Design de produs: Georgiana Ghit – “Fotoliul puf”, Alexandra Pop – “Geanta de umăr/ laptop”, Valentina Honceru – “Covorul tradițional din materiale reciclate”, Erika Popliceanu – “Jacheta Coolwool” și Loredana Cleja cu “Săculeții pentru condimente/ semnele de carte în formă de șoricei”

S-au acordat 10 premii, în valoare de 1000 RON fiecare, designerii câștigători urmând să fie implicați ulterior și în materializarea prototipurilor și a producției de serie, într-o inițiativă de colaborare pe termen lung. Astfel, Re-Creația se adaugă demersurilor Atelierului de Pânză de încurajare a creativității urbane în concordanță cu principiile unei economii circulare și cu practicile de producție  sustenabilă.

Competiția a scos la iveala aplicații foarte interesante, pe teme de interes pentru noi, tratate cu mult umor de către designeri emergenți. Ne bucurăm că am primit atât de multe aplicații, sperăm să începem colaborări frumoase nu doar cu cei pe care i-am premiat, ci cu mai mulți dintre cei care au intrat in competiție“, Doris Stroiescu – managerul programului Atelierul de Pânză.

Written By
More from Fashion PR
Cei mai buni designeri români vin doar la Romanian Fashion Philosophy
Romanian Fashion Philosophy, cel mai exclusivist eveniment de modă din țară, se...
Read More