ASOS nu va mai vinde mătase, cașmir, mohair sau pene

cruelty free

Gigantul ASOS a anunțat că nu va mai vinde mătase, cașmir, mohair sau pene pe platforma sa, decizia fiind luată pentru a preveni cruzimea față de animale.

Consumatorii schimbă fața industriei prin cerința ca designerii și comercianții cu amănuntul să renunțe la materialele derivate din animale în favoarea unor alternative fără cruzime care să arate excelent fără să provoace suferință.

Zara, GAP, Esprit, Topshop, Marks & Spencer, Mango și H&M sunt printre cele 100 de branduri de haine care au anunțat că vor înceta să mai folosească mohairul după ce Peta a expus tehnicile crude folosite. Cu toate acestea, ASOS a făcut un pas mai departe prin interzicerea utilizării unui număr de alte materiale, dintre care mulți dintre consumatori nu s-ar fi putut gândi vreodată că se află în această categorie de cruzime.

Producția de mătase, de exemplu, ucide 6.600 de viermi de mătase (prin fierbere sau gazare) doar pentru a face un kilogram de mătase. Caprele de cașmir sunt tunse frecvent în mijlocul iernii, în ciuda faptului că au nevoie de blană pentru a le proteja de frig, ceea ce înseamnă că multe mor în urma acestei expuneri, în timp ce tinerele capre cu defecte sunt sacrificate.

ASOS a promis că, până în ianuarie 2019, niciun produs nu va mai include oricare dintre aceste materiale obținute într-un mod atât de crud.

Written By
More from Fashion PR
FREYWILLE a lansat HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH
FREYWILLE a lansat o colecție despre viață și artă, un nou omagiu...
Read More