29 milioane de Euro pentru proiecte culturale

ro cultura

Programul RO-CULTURA, pentru care Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul MCIN are calitatea de Operator de Program, dispune de un buget total de peste 29.000.000 euro și va cuprinde 7 apeluri de proiecte ce vor fi lansate în următorii 3 ani.

RO-CULTURA are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

În cadrul conferinței de lansare au luat cuvântul Ștefan Răzvan Rab, Secretar de Stat – Ministerul Culturii și Identității Naționale, Lise Nicoline Kleven Grevstad, Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Mihaela Toader, Secretar de Stat – Ministerul Fondurilor Europene, Mihaela Terchilă, Director – Ministerul Fondurilor Europene, Bogdan Trîmbaciu, Director – UMP, și Monica Drăgan, Director adjunct – UMP.

Sectorul cultural nu este doar o valoare în sine, ci și un factor care generează creștere economică, locuri de muncă și nu în ultimul rând, inovare. Mai mult, sectoarele culturale și creative joacă un rol fundamental în promovarea incluziunii sociale și a unui simț al comunității, contribuind astfel la promovarea valorilor de solidaritate și coeziune între oameni”, a declarat Lise Nicoline Kleven Grevstad.

Cu această ocazie, a fost anunțată și lansarea primului apel pentru relații bilaterale, începând cu data de 2 iulie a.c. Fondurile disponibile vor putea fi accesate în vederea identificării de organizații partenere din Statele Donatoare – Norvegia, Islanda și Liechtenstein – pentru pregătirea de proiecte în parteneriat.

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre Programul RO-CULTURA la adresa www.ro-cultura.ro .

Despre Granturile SEE și Norvegiene:
Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția financiară acordată de Norvegia, Islanda și Liechtenstein pentru reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și pentru consolidarea relațiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.

Valoarea totală a contribuției financiare aferente Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021 este de 2,8 miliarde de euro. România beneficiază de un buget total de 500 de milioane de euro, a doua cea mai mare alocare financiară dintre cele 15 State Beneficiare.

Written By
More from Fashion PR
Peste 5.700 de operatori culturali vor beneficia de sprijin în 2021
Ministerul Culturii a transmis azi că, după mai mult de două luni...
Read More